Danske strandinger - Berømte forlis og strandingshistorier fortalt gennem viser og aviser, skildringer og skilderier

Vis stort billede Tilføj
Danske strandinger - Berømte forlis og strandingshistorier fortalt gennem viser og aviser, skildringer og skilderier

229,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

De danske strande får os i dag oftest til at tænke på noget behageligt - i retning af ferie, afslapning, badning og blødt sand.
Men sådan har det ikke været altid. Igennem århundreder har stranden tvært imod været forbundet med strandinger, død og ulykke.
I alt 15 dramatiske og berømte historier om forlis og stranding i perioden 1835-1909 er lagt frem i denne bog. Fra vestkysten til Bornholm, fra Fanø til Skagen. F.eks. om skoleskibet Georg Stages forlis tæt på København, om helten Søren Kanne ved Grenå og om Lars Kruse fra Skagen.
Beskrivelserne af de dramatiske forlis- og strandingshistorier er lagt i munden på samtidens journalister og forfattere. Fra Illustreret tidende og Ude og Hjemmes udsendte medarbejdere, f.eks. Mylius Erichsen, Holger Drachmann eller skillingsvisefabrikanterne, med den utrættelige Julius Strandberg i spidsen.
Bogens illustrationer er et kapitel for sig. Skagensmalerne er rigt repræsenteret. Herudover er hentet især iøjnefaldende træsnit, senere fotos fra 1800-tallets populære kunstnere. Endelig ses skillingsvisernes naive, dramatiske samt salgsfremmende forsider.
Danske strandinger giver indblik i en spændende og svunden tid - med mulighed for heltedåd, men også for tragisk død til ulykke for de efterladte.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thomas Thomsen
Sideantal: 119
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Ukendt
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hovedland
Udgivelsesdato: 04 Feb 2008
Oplagsdato: 04 Feb 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770700191

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Danske strandinger - Berømte forlis og strandingshistorier fortalt gennem viser og aviser, skildringer og skilderier Hovedland