Danmark og de jødiske flygtninge 1933-1940 - En bog om flygtninge og menneskerettigheder

Vis stort billede
Danmark og de jødiske flygtninge 1933-1940 - En bog om flygtninge og menneskerettigheder

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Ved udgangen af århundredet oplevede Europa den største humanitære katastrofe siden 2. verdenskrig. Op imod en million Kosovo-albanere blev under forfærdelige omstændigheder jaget på flugt fra Balkan. Hovedparten var henvist til at leve under kummerlige forhold i flygtningelejre i små fattige lande, idet Danmarks og EU""s udgangspunkt var, at flygtninge var bedst tjent med at forblive i nærområdet og kun i meget begrænset omfang skulle have asyl I Danmark og EU-landene.
Danmark og de jødiske flygtninge handler om dengang Danmark var nærområde for de tusinder af jøder, der forsøgte at undslippe det nazistiske regime i årene 1933 til 1940. På grundlag af omfattende arkivundersøgelser i Justits- og Udenrigsministeriet, Mosaisk Troessamfund samt konkrete udlændingesager fortælles historien om det officielle Danmarks reaktion på jødeforfølgelserne som den kom til udtryk i rigsdagsdebatterne, ændringer i fremmedloven og ikke mindst i Justitsministeriets og politiets administrative praksis og i det dansk-jødiske hjælpearbejde.
Formålet er at kaste nyt lys over et kapitel af Danmarkshistorien, som hidtil har stået noget i skyggen af redningsaktionen til fordel for de danske jøder i oktober 1943. Men bogen kan også give anledning til refleksioner over Danmarks aktuelle flygtningepolitik og det svære dilemma mellem humanisme og egeninteresser, som de europæiske lande også i dag står overfor.
Lone Rünitz (f.1944) er cand. phil. i historie fra Københavns Universitet 1995 med speciale i dansk flygtningepolitik i 1930erne.

--------------------------------------------------------------------------------
PRESSEN SKREV:
""Danmark og de jødiske flygtninge er en fin, sober og velskrevet bog. Det er godt, at der hermed foreligger en dokumenteret og lettilgængelig fremstilling om et emne i Danmarks nyere historie, som ikke er flatterende for den danske nation.""
- Bent Jensen, Jyllands-Posten
""Her foreligger nu i denne prisværdige udgivelse den først

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lone Rünitz
Sideantal: 239
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 152 mm
Højde: 225 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 436 g
Udgivelsesdato: 10 Feb 2000
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772895796

Sprog

Dansk

Danmark og de jødiske flygtninge 1933-1940 - En bog om flygtninge og menneskerettigheder Museum Tusculanum