Da menneskerettighederne opstod - Det moderne menneskes selvforståelse tager form

Reduced price!
Vis stort billede
Da menneskerettighederne opstod - Det moderne menneskes selvforståelse tager form

239,20 kr

-20%

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Der skrives og tales meget om menneskerettigheder i disse år. Helmer Jørgensens "Da menneskerettighederne opstod" skildrer menneskerettighedernes historie fra de første spæde forsøg fra det engelske parlaments sejr og frem til tiden kort efter den franske revolution.
Forfatterens overordnede idé er, at oplysningstid og individualisme nøje hænger sammen. Individualismens historie er også menneskerettighedernes historie. I Danmark har man en tendens til at anskue dem som modsatrettede. Forfatteren skildrer denne udvikling overbevisende og uimodståeligt.
Helmer Jørgensen går lige til de primære kilder og forfatternes værker, og det både i Tyskland, England og Frankrig. Han begrænser sig ikke til de egentlige værker om menneskerettigheder og oplysningsfilosoffernes debatter, men sætter dem ind i en større åndshistorisk analyse ved at komplementere gennem kongeniale læsninger af store forfatteres litterære og dramatiske digtninger, som direkte og indirekte har betydning for udviklingen af menneskerettighederne.
Bogen er medrivende skrevet og forbilledligt klart i sit sprog og i sin opbygning. Den henvender sig derfor til både læg og lærd. Til undervisere og elever. Til alle med interesse for menneskerettighederne.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Helmer Jørgensen
Sideantal: 380
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 155 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 602 g
Udgivelsesdato: 30 Jul 2007
Oplagsdato: 31 Jul 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776911799

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Da menneskerettighederne opstod - Det moderne menneskes selvforståelse tager form Books On Demand