Congo-Kris fortæller - Historier fra det østjyske gennem 100 år

Vis stort billede
Congo-Kris fortæller - Historier fra det østjyske gennem 100 år

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Congo-Kris fortællerer spækket med gode og spændende historier fra det østjyske gennem hundrede år. Bogens forfatter beretter indgående om forskellige hændelser, der gennem tiden har udspillet sig i området. Her er drama, spænding og lune fortællinger for alle pengene.
Mød blandt andre drengen fra Mosehuset, der blev Gestapos første offer under krigen. Tag med på arbejde blandt de farverige tørvearbejdere i Djurslands moser. Hør nye detaljer om Hejlskovmordet og få fortællingen om hittebarnet Poul Lemmer, hvis mor var barnemorderske.
Bogen giver et indtryk af vore forældres og bedsteforældres levevilkår på godt og ondt. Mange måtte opleve hårde skæbner og der var ikke opfundet tilstrækkeligt med hjælpevillige instanser, som kunne lindre de ramtes situation, men familier og venner i nærheden lod sjældent vente på sig med en hjælpende hånd, når det blev skønnet nødvendigt.
Helge "Congo-Kris" Kristensen (f.1928) har gennem mere end 40 år virket som journalist ved Aarhus Stiftstidende og forskellige andre blade, sideløbende med karrieren som tolder. Han er opvokset på Djursland og har alle dage været optaget af de gode historier, der gemte sig i området. Selv har han været vidt omkring. Kort efter krigen meldte han sig til den britiske hær og blev professionel soldat, og var senere med i opbygningen af Congo som tolder.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Helge Kristensen
Sideantal: 132
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Vældgungerne
Bredde: 177 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 473 g
Udgivelsesdato: 31 Dec 2006
Oplagsdato: 31 Dec 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792015051

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Congo-Kris fortæller - Historier fra det østjyske gennem 100 år Vældgungerne