Broerne - En billedbog om de 4 brokvarterer i København

Vis stort billede
Broerne - En billedbog om de 4 brokvarterer i København

100,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Efter demarkationsliniens flytning ind til Søerne i 1852 kom der for alvor gang i boligbyggeriet, eksempelvis blev et byggeforbud for et stort areal ud til Jagtvejens linie ophævet og det næste halve århundrede blev der bygget så voldsomt, at det hundrede år senere voldte København store problemer, da bystyret vedtog en begyndende sanering af saneringsmodne boligblokke på Nørrebro og Vestebro, primært.
På Nørrebro var det området ved Den Sorte Firkant, der for alvor skabte problemer med efterfølgende store konfrontationer mellem beboere, aktivister og myndighederne.
Noget lignende skete senere, da turen kom til Saxogade kvarteret på Vesterbro. Nørrebro trængte mest til sanering, hvor det var det Indre af bydelen, >>druksutterne falder ikke længere i øjnene på Blågårds Plads eller narkomanerne på hjørnet af Blågårdsgade og Nørrebrogade. Men se hvor de sidder og ligger i gaderne bag Istedgade efter at være trimlet omkuld, og bliv
bange.<< skrev Hans Helge Madsen i sin København fra 1987 flere år før end den store saneringsplan trådte i kraft på Vesterbro.

Fortidens syndere med for tæt bebyggelse ramte København som en boomerang, kunne man se et hundrede år senere. På Østerbro var der ikke tilsvarende problemer, da man her havde holdt sig tilbage med etagebyggeriet i modsætning til Nørrebro og Vesterbro. På Østerbro var det de større villakvarterer, der dominerede bybilledet og først i 1880erne og 90erne gik man i gang med at opføre etagebyggerier her i større stil.
På Amager, øen i Øresund med bydelene Christianshavn, Sundbyerne, Kastrup, Dragør, Store Magleby og Tårnby, blev der også bygget med stadig stigende befolkningstilvækst fra 1900-tallets begyndelse her, hvor landevejen til landets største luft havn i Kastrup, blev en vigtig færdselsåre på den lavtliggende ø med dens frugtbare jorde. Byfornyelsen kom også til Amager i slutningen af 1990erne, og siden er den nye bydel, Ørestaden skudt op.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Karsten Kehlet / Arne Lybech
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Legimus
Bredde: 218 mm
Højde: 218 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 580 g
Udgivelsesdato: 30 Dec 2014
Oplagsdato: 30 Dec 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799720989

Sprog

Dansk

Broerne - En billedbog om de 4 brokvarterer i København Forlaget Legimus