Bogtyvene - Jagten på de forsvundne bogsamlinger

Vis stort billede
Bogtyvene - Jagten på de forsvundne bogsamlinger

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage
Bag de velkendte bogafbrændninger i 1930’erne i Tyskland gemmer sig en ukendt historie om én af nazisternes mest skræmmende ideologiske projekter. Den historie går Anders Rydell på jagt efter i Bogtyvene, der bringer det bedste fra historieskrivning og fortællende journalistik sammen.
Nazisternes konfiskering af utal- lige europæiske kunstskatte er velkendt stof for de fleste. Denne bog fortæller den ukendte og utrolige historier om nazisternes tyveri af millioner af bøger og de tusinder af bogsamlinger, der forsvandt.
Det store nazistiske bogtyveri var centrum for en intern magtkamp mellem nazi-ideologen Alfred Rosenberg og SS-kommandanten Heinrich Himmler, der konkurrerede om at få lov til at herske over Euro- pas litterære arv.
Mens Himmler indsamlede bøger til et stort bibliotek om Det Tredje Riges ærkefjender – jøderne – var Rosenbergs plan mere ambitiøs: Han ønskede at lægge fundamentet for en helt nu nazistisk forskningstradition.
Anders Rydell er rejst i tyvenes fodspor og opruller den utrolige historie om de forsvundne bøger, og hvordan nazisterne ønskede fuld og hel kontrol over historien, kulturen, kunsten og fortiden som sådan. Han rejser blandt andet til Berlin, hvor de bøger, der blev stjålet fra jøderne stadig spøger på hylderne i de store statslige biblioteker, og han rejser til Rom, hvor et stort jødisk bibliotek forsvandt på bare en enkelt dag. Hvad er der blevet af de stjålne bøger? Hvilke historier kan de fortælle os?
OM FORFATTEREN
Anders Rydell (f.1982) er svensk forfatter og journalist. Han har tidligere udgivet bøger om journalistiske og samfundsaktuelle emner. I 2013 fik han sit internationale gennembrud med den anmelderroste bog Plyndrende om nazisternes tyveri af euro- pæiske kunstskatte. Bogen var nomineret til Augustprisen som bedste faglitterære bog. Bogtyvene er hans seneste bog.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anders Rydell
Sideantal: 450
Sprog: Dansk
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 145 mm
Højde: 220 mm
Udgivelsesdato: 30 Oct 2016
Oplagsdato: 30 Oct 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775145522

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Bogtyvene - Jagten på de forsvundne bogsamlinger Informations Forlag