Bogen om Churchill-klubben, hb. - Danmarks første modstandsgruppe

Vis stort billede Tilføj
Bogen om Churchill-klubben, hb. - Danmarks første modstandsgruppe

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Churchill-klubben var Danmarks første modstandsgruppe under Anden Verdenskrig. Klubben blev stiftet af en flok drenge fra Aalborg Katedralskole i 1941 og startede med bl.a. at stjæle våben fra tyskerne. Senere brændte de tyske biler og jernbanevogne af og lavede sabotage mod værnemagerne. Gruppen blev arresteret af det danske politi i 1942 og modtog fængselsdomme på mellem 1 og 5 års fængsel.

Flere af drengene brød ud af arresten om natten og fortsatte deres aktiviteter, inden de næste morgen vendte tilbage til cellen. Churchill-klubbens unge medlemmer og deres aktiviteter var medvirkende til at flere danskere gik i opposition mod tyskerne og aktivt viste deres modstand.

Knud Pedersen udgav sin første bog om Churchill-klubben i sommeren 1945. “Bogen om Churchill-klubben” samler Knud Pedersens fire bøger om Churchill-klubben: “Churchill-klubben”, “Breve fra fængslet”, “Sidste krigsår” og “Sagen om Churchill-klubben”.

Knud Pedersen, f. 1925, forfatter, kunstner og kulturformidler. Startede med en gruppe kammerater i 1941 Danmarks første modstandsgruppe, Churchill-klubben. Blev i 1942 arresteret og fængslet af det danske politi. Efter krigen grundlagde han bl.a. Kunstbiblioteket og Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Knud Pedersen
Sideantal: 628
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 2
Udgave: 2
Udgiver: Lindhardt Og Ringhof
Bredde: 158 mm
Højde: 232 mm
Dybde: 45 mm
Vægt: 1024 g
Udgivelsesdato: 28 Aug 2013
Oplagsdato: 16 Feb 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788711353288

Sprog

Dansk

Bogen om Churchill-klubben, hb. - Danmarks første modstandsgruppe Lindhardt Og Ringhof