Bernhardt Jensen - Alle tiders århusianer

Vis stort billede
Bernhardt Jensen - Alle tiders århusianer

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Bernhardt Jensen er alle tiders århusianer! Det fornemme prædikat blev givet den visionære borgmester 35 år efter, at han forlod borgmesterkontoret. Det er især på grund af sin kamp mod en ny, stor vej gennem det centrale Århus, at Bernhardt Jensen var urørlig. Som borgmester frelste han det enestående latinerkvarter fra ødelæggelse med sin indædte modstand mod det storstilede projekt Ny Hovedgade, der skulle have moderniseret trafikken i Århus og ført byen ind i femtiden.

Fra alle sider påskønnes Bernhardt Jensen for sin indsats for at have reddet den gamle bykerne, og en af hans efterfølgere, den nuværende borgmester Nicolai Wammen mener Bernhardt Jensen har meget at sige nutiden.

Med dette som udgangspunkt fortæller en række forfattere i selvstændige artikler om bogens hovedperson og hans karriere fra journalist til borgmester og byhistoriker.
Bogen afsluttes med en fortælling om Tiden Byen og Manden af Jan Balling, som er kunstneren bag den skulptur af Bernhardt Jensen, som er det andet element i kåringen af Bernhardt Jensen som alle tiders århusianer.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henrik Fode / Jens Kaiser
Sideantal: 139
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Århus Byhistorisk Fond
Udgivelsesdato: 31 Dec 2009
Oplagsdato: 31 Dec 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791324284

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Bernhardt Jensen - Alle tiders århusianer Århus Byhistorisk Fond