Aspekter af dansk miljøkemis historie

Vis stort billede
Aspekter af dansk miljøkemis historie

273,44 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Dansk Miljøkemis Historie fokuserer primært på kemikalier og deres skæbne i miljøet. Men miljøkemi favner hele biosfæren og er en tværgående disciplin.
Overordnet set beskæftiger miljøkemien sig med risikovurdering og toksikologi af kemikalier i de tre hovedelementer vand, luft og jord. Symposiet som ligger til grund for denne udgivelse er forsøgt tilrettelagt som en tidslinie, der starter med hygiejne problemer og spildevand i 1800-tallet og slutter ved nutidens risikovurdering i nanodimensioner. Derimellem er der så lagt fokus på metaller, pesticider, REACH, Miljøministeriets historie, atmosfære- og klimaforskning, samt ikke mindst miljøkemi uddannelsen ved Københavns Universitet.
Det er specielt denne uddannelses brug af begrebet miljøkemi, som en tværdisciplinær gren mellem kemi, biologi og forvaltning, med fokus på forureningsproblemer, der har inspireret til symposiet.
Dansk Selskab for Historisk Kemi og Dansk Selskab for Miljøkemi har i samarbejde arrangeret symposiet. De to selskaber har i samarbejde med deres moderselskab Kemisk Forening afholdt alle symposiets udgifter. Danmarks Tekniske Universitet har lagt auditorium til, og Novozymes har støttet bogudgivelsen. En speciel tak skal stilles til Anita Kildebæk Nielsen, næstformand for Dansk Selskab for Historisk Kemi, der har taget initiativ til symposiets afholdelse. En stor tak skal også rettes til alle foredragsholderne og forfatterne.
Symposiet som fandt sted d. 11. februar 2010 var en meget spændende og festlig dag. Alle forfattere bidrog med interessante indlæg og efterfølgende bogkapitler. Jørgen Henningsen kunne dog desværre ikke bidrage til bogen pga. stort arbejdspres.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 172
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Anita Kildebæk Nielsen
Udgiver: Dansk Selskab For Historisk Kemi. I Kommision Hos Nyt Teknisk Forlag
Serie: Historisk-kemiske skrifter
Udgivelsesdato: 23 Feb 2011
Oplagsdato: 23 Feb 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788789535340

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Aspekter af dansk miljøkemis historie Dansk Selskab For Historisk Kemi. I Kommision Hos Nyt Teknisk Fo