Antisemitismens bibel - Historien om smædeskriftet Zions vises protokoller

Vis stort billede
Antisemitismens bibel - Historien om smædeskriftet Zions vises protokoller

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Zions vises protokoller er et stykke skønlitteratur, som giver sig ud for at være et historisk sandfærdigt skrift – og aldrig har et stykke fiktion haft så tragisk en virkningshistorie. Den danske historiker Morten Thing fortæller historien om antisemitismens bibel.
Udover Morten Things historie om tilblivelsen og udbredelsen af det antisemitiske smædeskrift indeholder bogen også selve den oprindelige danske version af Zions vises protokoller fra 1920.
Zions vises protokoller udkom første gang i 1903 på russisk og berettede om, hvordan jøder i århundreder havde forberedt sig på at tage magten over hele kloden.
I 1919 oversættes teksten for første gang, først til svensk og derefter til polsk, tysk, engelsk, dansk og mange andre sprog. I 1921 afsløres det, at teksten er et falsum. Afsløringen får imidlertid ingen effekt på tekstens udbredelse, og den er i dag kommet i op mod 950 forskellige udgaver på 38 forskellige sprog. Det er uden sammenligning den mest udbredte antisemitiske tekst i verden, som stadig til dato mange steder læses som om, det var et sandt historisk skrift, der beviser ”en jødisk konspiration”.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Morten Thing
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Information
Bredde: 148 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 458 g
Udgivelsesdato: 27 Feb 2014
Oplagsdato: 27 Feb 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775144389

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Antisemitismens bibel - Historien om smædeskriftet Zions vises protokoller Information