Ny svensk poesi

Vis stort billede
Ny svensk poesi

128,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Nu kommer den fjerde antologi i serien Ny poesi. Med et udvalg af 14 yngre svenske lyrikere går turen denne gang til Sverige.Antologien tæller bidrag af: Ida Börjel, Jörgen Gassilewski, Anna Hallberg, Hanna Hallgren, Linn Hansén, Leif Holmstrand, Johan Jönson, Jörgen Lind, Ida Linde, Hanna Nordenhök, Fredrik Nyberg, Jenny Tunedal, UKON og David Vikgren. Lyrikerne er født mellem 1961 og 1983. Diversiteten i antologiens udvalg er stor.


For den danske oversætter er det påfaldende, hvor eksperimenterende lyrikken er i Sverige. Mange af digtene er præget af neologismer, af udeblivelsen af fortælling og et centraltlyrisk jeg. Man hæfter sig ved den kritiske modus, som gør op med absolutte instanser, og de æstetiske kriterier, som brister. Nogle digte bærer præg af den personlige stemmes opgør med idealer og en absolut verden, i andre digte findes kritikken i digtets sprængte form. Der synes i langt mindre grad at være krav til rim, rytme og mening på den svenske lyrikscene, end vi ser det i Danmark.
Ny svensk poesi er redigeret og oversat af Malin Waak og Nina Søs Vinther. Malin Waak arbejder som kulturskribent og oversætter. Nina Søs Vinther arbejder som forfatter og redaktør. Karsten Sand Iversen har været konsulent på udgivelsen og Henrik Majlund Toft har oversat digtene af UKON.
I serien er tidligere udkommet Ny tysk poesi (2009), Ny polsk poesi (2010) og Ny islandsk poesi (2011). Serien Ny poesi præsenterer udenlandsk samtidspoesi i antologiens form. Serien indfanger tendenser i den nye poesi og fokuserer primært på yngre digtere. Antologierne i serien er tosproget, således at digtudvalgene både præsenteres på originalsprogene og i dansk oversættelse.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 361
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Eli Lund
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Arena
Bredde: 135 mm
Højde: 225 mm
Dybde: 29 mm
Vægt: 500 g
Udgivelsesdato: 05 Feb 2014
Oplagsdato: 05 Feb 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792684332

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk