Ny islandsk poesi - 10 islandske lyrikere

Vis stort billede Tilføj
Ny islandsk poesi - 10 islandske lyrikere

168,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Digterne, der præsenteres i Ny islandsk poesi, er en del af en ny generation af islandske lyrikere. De fleste af digtene er skrevet før den økonomiske krise, men der er også eksempler på nogle, som er skrevet efter. Diversiteten i samlingen er stor, men hvis der skal nævnes fællestræk, kan det være: en fri omgang med, den traditionelle islandske poesi og ind i mellem vrængen ad konservatismen omkring det islandske sprog og den islandske sprogpolitik. Desuden kan nævnes at digterne tydeligvis både er inspirerede af litteraturhistorien, men også hvad der rører sig på poesiscenerne i andre lande lige nu. For eks. er der et bud på en gendigtning af Dantes Guddommelige komedie, samt eksempler på konkretpoesi, surrealistiske og groteske scenarier.

Følgende digtere præsenteres i antologien: Steinar Bragi, Kristín Eiríksdóttir, Ingólfur Gíslason, Haukur Ingvarsson, Eiríkur Örn Norðahl, Kári Páll Óskarsson, Ófeigur Sigurðsson, Sölvi Björn Sigurðsson, Ingunn Snædal og Kristín Svava Tómasdóttir.

Antologien er redigeret af redaktør Nina Søs Vinther og er forsynet med to informative efterord af henholdsvis Erik Skyum-Nielsen og Eiríkur Örn Norðahl.

Digtene er tilsvarende oversat af Nina Søs Vinther, Lóa Stefansdóttir og Erik Skyum-Nielsen. .

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 268
Sprog: Dansk
Originalsprog: Islandsk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Arena/Arkiv For Ny Litteratur
Bredde: 133 mm
Højde: 199 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 362 g
Udgivelsesdato: 23 Feb 2011
Oplagsdato: 23 Feb 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792684103

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Ny islandsk poesi - 10 islandske lyrikere Arena/Arkiv For Ny Litteratur