I tid og evighed - Salmer og sonetter

Vis stort billede
I tid og evighed - Salmer og sonetter

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Lisbeth Smedegaard Andersen er nok vor tids væsentligste salmedigter, og gennem mere end 30 år har hun beriget salmeskatten, blandt andet med hele 7 salmer i Den Danske Salmebog. Men værket er langt større end det, og med udgivelsen af I tid og evighed samles et omfattende udvalg (mere end 100) af hendes salmer i én udgivelse, der belyser kirkeår, kalenderår og gudstjeneste, altså det evigt tilbagevendende i både menneskeliv og kristenliv. Med sit afsæt i eksistensteologien, sin sjælesørgeriske erfaring og med en særegen lyrisk sans for både himmel og jord evner Smedegaard Andersen som vel ingen anden at rumme både himmelrummets dybder og den enkeltes livserfaring. Hendes blik for menneskets tvivlrådighed såvel som det kristne evangeliums kraft har fundet et poetisk udtryk, som for mange er blevet særdeles værdifuldt.
Bogen gengiver ikke alene salmerne samt den uomgængelige påskesonetkrans "Nu lægger vinden sig i verdens haver", men anføres med melodilinje, så det både er en digtbog og en sangbog. Sonetkransen klædes af Peter Brandes’ stilfærdigt smukke og kraftfulde litografier, mens Kirsten Kleins fotos illustrerer den nære indre sammenhæng mellem det udviklende og genkommende i både årscyklus, liv og tro.
OM FORFATTEREN
Lisbeth Smedegaard Andersen (f. 1937) er kunsthistoriker, teolog og forfatter, bl.a. til de stærkt roste tidsbilleder Skrædderen(2011) og Det begyndte med Jomfru Sørensen(2012). Hun har senest skrevet den smukke Huset med de mange boliger – ny dansk kirkekunst(2013).

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lisbeth Smedegaard Andersen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kristeligt Dagblads Forlag
Bredde: 219 mm
Højde: 257 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 947 g
Udgivelsesdato: 29 Sep 2014
Oplagsdato: 29 Sep 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774671688

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

I tid og evighed - Salmer og sonetter Kristeligt Dagblads Forlag