Hovedsporet - Et kredsløb

Reduced price!
Vis stort billede
Hovedsporet - Et kredsløb

144,00 kr

-20%

180,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Henrik Have udsender i forlængelse af FORVÆRELSET (2011) digtsamlingenHOVEDSPORET – et kredsløb. Have fortsætter i HOVEDSPORET sine lingvistiske Holocaust-beskrivelser, der gennem omkoblinger (sporskift) følger sporene (Det Europæiske hovedspor) fra romertiden over 2. verdenskrig til i dag i en samtidig repræsentation. Sporene er konkrete; de logistiske linjer der forbandt fascisternes sprog med nazisternes koncentrationslejre. Sporene er bogens struktur. Sporene er begyndelsen på en kommen til orde, en fornemmelse af rækkevidde, en fornemmelse af genkaldelse.


HOVEDSPORET – et kredsløb er endvidere en kritisk kommentar tilHovedsporet – Dansk litteraturs historie (Gyldendal, 2005), der i sit forord bl.a. funderes således; ”Baggrunden er det pres, der i de senere år er blevet rettet mod den nationale tradition”, og fortsætter med litteraturhistorien som ”en samhørighedsoplevelse over tid og sted”. Altså et ideologisk og litteraturpolitisk ønske om at svække det nomadiske og raceblandende. Henrik Haves HOVEDSPORET er en jernbanesabotage.
Henrik Have indleder HOVEDSPORET med egen kanoniske liste over sort-kunsten, holdt som tale da han og forlaget i sommer modtog Xylograf F. Hendriksens æresmedalje (Foreningen for Boghåndværk), der rummer navne som Bogtrykker Louis Rasmussen, Rumi, Nelly Sachs, Kejser Haile Selassie, Talmud og Samerne. Listen afsluttes således.:
Kunst der ikke forholder sig til traditionen er plagiat. (”)

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henrik Have
Sideantal: 88
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Mathias Kokholm
Originaltitel: Forværelset
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Edition After Hand
Bredde: 179 mm
Højde: 260 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 293 g
Udgivelsesdato: 13 Dec 2012
Oplagsdato: 13 Dec 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788790826307

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Hovedsporet - Et kredsløb Edition After Hand