Filosofiens nat

Vis stort billede
Filosofiens nat

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Med Filosofiens nater den svenske forfatter og dramatiker Lars Norén nu vendt tilbage til sit udgangspunkt: poesien. Værket er ét langt prosadigt, der på klassisk Norénsk vis tager de store eksistentielle spørgsmål op. I en lang strøm af frie associationer tages livet, døden, det religiøse, familien, moderrollen og faderrollen op til en revision, der synes umulig. Norén vover at stille de spørgsmål, der i sidste ende ikke kan besvares, hvis sandheden skal frem. “Man må leve døden” er en af de formuleringer, der finder en fast form. På trods af dysterheden lægger man bogen fra sig som en beriget læser. Noréns lidenskab er stor og fuld af liv, der med denne bog gives videre.


Lars Norén debuterede i 1962 som lyriker, men blev efter en årrække som romanforfatter mest kendt som dramatiker. I 1980’erne blev han således en af de mest spillede dramatikere i Europa. 1990’erne har særligt teaterstykkerne Personkrets 3:1 (1998) og Sju/Tre (1999) været med til at slå hans navn fast, selv uden for teaterkredse. Han har også en karriere som teaterinstruktør bag sig, bl.a. på Riksteatern, den svenske nationalscene. I 1998 modtog han desuden Nordisk Dramatiker Pris for stykket Klinikken .
Politikens litteraturkritiker Thomas Bredsdorff kaldte den svenske udgave af Filosofiens nat for et “kulsort mesterværk af en bog”. En svensk kritiker mener, at “Noréns nihilisme aldrig har været smukkere”. Værket sikrede forfatteren en indstilling til Nordisk Råds litteraturpris i 2013.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars Norén
Sideantal: 191
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Rasmus Engelhardt Gundersen
Originaltitel: Filosofins natt
Originalsprog: Svensk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Karsten Sand Iversen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Arena
Bredde: 140 mm
Højde: 219 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 320 g
Udgivelsesdato: 19 Mar 2014
Oplagsdato: 19 Mar 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792684387

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk