dyr med næb ordnet efter antal vinger:

Vis stort billede
dyr med næb ordnet efter antal vinger:

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Birgitte Krogsbølls bog er en blanding af poesi og logik; et forsøg på at ordne, inddele og kategorisere en nær omverden, ikke mindst dyrene, via konkrete, næsten sterile, iagttagelser. Resultatet er ofte overraskende, sært indlysende og sært poetisk . Og firnurligt og fornøjeligt — dét er det.

"Birgitte Krogsbøll har den fineste og klareste og mest pjankede ordenssans i dansk poesi", skrev Lars Bukdahl i sin anmeldelse i Weekendavisen og anbefalede alle at købe to eksemplarer af bogen. " Et til Dem selv og et til juleaften".

I april 2014 blev bogen også præmieret af Statens Kunstfond. Legatudvalget begrundede præmieringen således: "Ikke kun videnskaben har sine klassifikationssystemer, der ordner virkeligheden, så man kan tale om den, også sproget har sine, ja, hele vores måde at tænke på forudsætter at vi konstant klassificerer alting. Med Birgitte Krogsbølls fine, lille bog "dyr med næb ordnet efter antal vinger:" (kolonet er en del af titlen) har poesien i listeformat nu givet os sine egne klassifikationssystemer; systemer, der bringer uorden i virkeligheden, så vi måske netop kan tie om den. Og bare læse. Og fnise – for overalt er bogen gennemsyret af en diskret og elegant humor. Og inderst inde finder vi et endnu mere diskret jeg; digteren, denne Birgitte Krogsbøll, som titter frem i en tekst som denne:
liste over ting, man med lidt varsomhed kan gøre samtidig:a) drikke teb) belure katc) poppe majsd) nynne sangedyr med næb ordnet efter antal vinger: er en smuk, besynderlig, sjov, klog og dybt poetisk bog, men samtidig får den sagt noget om selve indretningen af menneskers måde at tænke på. Det fortjener en præmiering. "

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Birgitte Krogsbøll
Sideantal: 76
Sprog: Dansk
Omslagsillustrator: Bjørn Themsen
Omslagsgrafiker: Bjørn Themsen, Signe Hadberg
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 4
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Fuglekøjen
Bredde: 128 mm
Højde: 200 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 120 g
Udgivelsesdato: 15 Aug 2013
Oplagsdato: 31 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799576814

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

dyr med næb ordnet efter antal vinger: Forlaget Fuglekøjen