Bogen

Vis stort billede
Bogen

349,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage
Bogen - Stedets gårsdag er nuet er en lyrisk fortælling om det arabiske folks historie efter profeten Muhammeds død. Vi genoplever her Damaskus' storhedstid og mongolernes erobring af Bagdad i det 12. århundrede.

Bag dette værk står en af de største nulevende arabiske digtere, ADONIS , som i bogens beretning iklæder sig skikkelsen af en anden stor arabisk digter, al-Mutanabi (915-965 e.Kr.) og lader læseren følge skildringerne gennem dennes øjne. Bogen belyser tiden efter Muhammed med splittelsen af det muslimske folk og den påfølgende gruppering af sunnier, shiiter khawarijer og mutazilitere.
Den beskriver hvordan kaliffer og fyrster, i islams navn, bedrev undertrykkelse i dét rige, som på sit højdepunkt strakte sig fra Kina til Spanien. Gennem sit poetiske billedsprog søger forfatteren at spejle den arabiske kulturarv i nutiden, og drager dermed paralleller mellem flere tidsepoker i dette folks historie.

Den syrisk-libanesiske digter, ADONIS , er uden sammenligning arabisk litteraturs største samtidsforfatter. Han er kendt for i sin poesi at sprænge rammerne for den traditionelle arabiske fortællerform. I kraft af at kombinere det klassiske med moderne, ukonventionelle vendinger, er han en fornyer af arabisk tradition. I 2007 modtog han den prestigefulde Bjørnsonpris i Norge. Hans navn nævnes ofte som favoritkandidat til Nobelprisen i litteratur.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Adonis Adonis
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Underskoven
Bredde: 201 mm
Højde: 202 mm
Dybde: 43 mm
Vægt: 1052 g
Udgivelsesdato: 21 Dec 2010
Oplagsdato: 21 Dec 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792259226

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk