Waage Sandø - Et ekstremt lykkeligt liv

Vis stort billede
Waage Sandø - Et ekstremt lykkeligt liv

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Den folkekære skuespiller Waage Sandø skåner ikke sig selv i sin afslørende selvbiografi.


Jeg er en stor mandschauvinist, lyder det fra Waage Sandø i Et ekstremt lykkeligt liv, en meget ærlig erindringsbog fra den 67-årige skuespiller, instruktør og teaterdirektør, der ser tilbage på et dramatisk liv på og uden for scenen.
Én person skåner han ikke i bogen: Sig selv! Åbenhjertigt fortæller han om svære valg, om en smertefuld skilsmisse, om talrige sidespring og de mange stormende forelskelser ofte i kolleger.
I denne bog affyres skudsalver både mod anmeldere, kulturpolitikken og tidens leflen for det overfladiske. For ham har teateret og filmens verden ikke kun været underholdning, men også holdning.
Med sprudlende fortællelyst tager han læserne tilbage til barndommens gade, hvor ikke alt var, som det tog sig ud på overfladen i det fine borgerhjem: Faderen var ludoman, og på travbanen fik den unge Waage en kontant og lærerig indføring i, hvor skrøbeligt balancen er mellem succes og fiasko.
Det var en barndom fyldt med kærlighed, men også hemmelighedskræmmeri og kvarte løgne. Først som 18-årig fik Waage Sandø at vide, at hans onkel i virkeligheden var hans bror. Forældrene arbejdede på teateret, og Waage blev allerede som barn suget ind i den magiske verden. Når han listede ind i det tætte mørke for at opleve datidens stjerner folde sig ud, var det hans aftener i paradis.
Siden kom han til at arbejde sammen med mange af ungdommens idoler: Bodil Kjer, Mogens Wieth, Otto Brandenburg, Ove Sprogø, Louis Miehe-Renard, Karl Stegger og Frits Helmuth. Og senere nutidige stjerner som bl.a. Mads Mikkelsen. I anekdotisk form fortæller han indlevende og med stor empati om de mange møder med scenens divaer og førsteelskere.
Et ekstremt lykkeligt liv er historien om teaterverdenens sidste store patriark, der fik et stort folkeligt gennembrud i rollerne som Kaj Holger i Krøniken og IP i Rejseholdet. Bogen er rigt illustreret med billeder fra scenen, bag kulisserne og fra det private fotoalbum.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Waage Sandø / Niels Ole Qvist
Sideantal: 320
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Peter Banke
Udgiver: Forlaget Turbulenz
Udgivelsesdato: 15 Oct 2010
Oplagsdato: 15 Oct 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792550149

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Waage Sandø - Et ekstremt lykkeligt liv Forlaget Turbulenz