Ude af øje

Vis stort billede Tilføj
Ude af øje

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Troels Andersens billedrige levnedsskildring er fortællingen om et liv med kunsten som ledestjerne. Tidligt kendskab til det russiske sprog og passion for billedkunst førte til en livslang opdagelsesrejse i det 20. århundredes radikale kunst i Rusland og Europa.
Under lange ophold i Rusland afdækkede Troels Andersen sider af den tidlige abstrakte kunst, som i årtier havde været forvist til glemslen, og bidrog til at gøre den internationalt kendt. Beskæftigelsen med maleren Kazimir Malevitjs ideer og kunst bragte ham i kontakt med både ældre og yngre kunstnere, der var undertrykt i sovjettiden, og med gamle russiske emigranter i Paris. Her mødte han også Asger Jorn, hvis omfattende livsværk han har registreret, beskrevet og videreført gennem opførelsen af Silkeborg Kunstmuseum.
Som medstifter af Den Eksperimenterende Kunstskole, kaldet Eks-skolen, blev kunsthistorikeren selv en del af den danske 60'er-avantgarde, der prægede en epoke i dansk efterkrigskunst. Han skildrer i bogen nogle af de skiftende arbejdsfællesskaber, hvori en ny generation stillede radikale spørgsmål til kunstinstitutionen og samfundet. Ude af øjeer en præcis historieskrivning med et fyldigt og muntert beskrevet persongalleri.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Troels Andersen
Sideantal: 281
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Anne Rohweder
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Troels Andersen
Udgiver: Forlaget Vandkunsten
Bredde: 128 mm
Højde: 212 mm
Dybde: 28 mm
Vægt: 476 g
Udgivelsesdato: 26 Oct 2014
Oplagsdato: 26 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776953690

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Ude af øje Forlaget Vandkunsten