Thorkild Simonsen - Kommunernes mand i Christianborgs tjeneste

Vis stort billede
Thorkild Simonsen - Kommunernes mand i Christianborgs tjeneste

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Danmarkshistorie set gennem hele Danmarks århusianer
Det er sagt om tidligere borgmester, KL-formand og indenrigsminister ThorkildSimonsen, at han besidder en københavners dynamik, en jydes eftertænksomhed og en fynbos humor. For første gang giver han - en af dansk politiks mestspændende og indflydelsesrige mænd - det store og livserfarne indblik i, hvemhan er, hvem der inspirerede ham, hvordan det politiske spil foregår – kort sagtom hans liv med politiske og private udfordringer. Bogen giver et indblik i politiskedramaer, og hvordan han fik sine lokal- og landspolitiske sejre. Hvad har ThorkildSimonsen selv lært, og hvad kan vi lære af denne politikertype af den gamle skole: Den redelige, anstændige folkerepræsentant, der ubesværet har mødt vælgerne, og som har nydt deres tillid.
Thorkild Simonsens historie og egenskaber beskrives i lyset af to glimt fra Danmarkshistorien - de to gange, han som pensionist blev hentet ind på Christiansborg for at være problemknuser og skabe folkelig opbakning. Første gang var i 1997, hvor Poul Nyrup Rasmussen brugte Thorkild Simonsen til at skabe opbakning og forståelse for regeringens udlændingepolitik. Anden gang var i 2005, hvor Lars Løkke Rasmussen bad Thorkild Simonsen om at være neutral opmand for regeringen. Han skulle løse konflikter i en række lokalområder rundt om i landet for at få regeringens kommunalreform på plads.
Thorkild Simonsens venner og modstandere – lokal- og landspolitikere, ministre, embedsmænd, journalister og nærtstående – fortæller i denne historie- og erfaringsbog, hvad, det er, denne nestor i dansk politik kan.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Svend Aagaard Nielsen
Sideantal: 300
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Udgiver: Turbine
Bredde: 155 mm
Højde: 230 mm
Udgivelsesdato: 30 Oct 2014
Oplagsdato: 30 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771419344

Sprog

Dansk

Thorkild Simonsen - Kommunernes mand i Christianborgs tjeneste Turbine