Teglbaronen - En murstensbiografi om ildsjælen Christian A. Petersen

Vis stort billede
Teglbaronen - En murstensbiografi om ildsjælen Christian A. Petersen

99,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

At tegl ikke bare er brændt ler, men i sig selv besidder en evne til at pirre vores sanser og tale til hjertet, er historien om Christian A. Petersen et godt bevis på.
Teglbaronen er en underholdende og medrivende fortælling om en fandenivoldsk sønderjysk teglværksejer, der i en menneskealder har været en dynamo for udviklingen af smukke sten til krævende arkitekter. Resultatet kan ses i hele landet. Petersens tegl pryder nu hundredevis af nye, markante bygninger, fra Skuespilhuset i København til Utzon Center i Aalborg. Internationale arkitekter og tegnestuer har også for længst opdaget de kulbrændte og håndstrøgne sten fra Broager.
Udviklingen af den romersk-inspirerede sten til Kolumba-museet i Köln i samarbejde med den schweiziske ikonarkitekt Peter Zumthor står som et højdepunkt i Petersens utrættelige søgen efter mursten med udtryk og farvespil. Kolumba-sten eksporteres i dag til hele verden og er også en bærende del af arkitekturen i Det Kongelige Teaters nye skuespilhus.
Poul Sabroetegner i Teglbaronen et nærgående portræt af et menneske, som besidder et helt fantastisk talent for at inspirere og motivere sine omgivelser. Og som med stort mod til at gennemføre sine visioner har skabt et moderne dansk eksporteventyr.
>>Hver sten er præget af hans glade giversind og uskrømtede glæde ... <<
– Hans Edvard Nørregård-Nielsen

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Poul Sabroe
Sideantal: 320
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Haase
Bredde: 156 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 615 g
Udgivelsesdato: 19 Apr 2009
Oplagsdato: 19 Apr 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788755912359

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Teglbaronen - En murstensbiografi om ildsjælen Christian A. Petersen Haase