Stenbræk i Edens Have - På kanten af teologisk brændbart

Vis stort billede
Stenbræk i Edens Have - På kanten af teologisk brændbart

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

At planter kan vokse op igennem sten, er en kilde til stadig undren og fascination. Medlemmerne af plantefamilien stenbræk eller saxifraga - den, der bryder igennem (frango) klippen (saxum) - excellererer i kunsten. I dette andet bind af sin erindringstriologi om liv og ledelse på Aarhus Universitet fortæller Henning Lehmannom en tid med brydninger, der gør tanken om de undseelige og insisterende vækster nærværende.
Lehmann var dekan, da Det Teologiske Fakultet fyldte 30 år i 1972. Fødselaren var præget af kreativ aktivitet, oprør fra mange sider - og flegmatiske såvel som indignerede reaktioner på protesterne. 10 år senere var dekanen den samme, men situationen en anden: En mere politisk afrundende og positivt afsluttende karakter havde 1982, der var et år præget af økonomiske stramninger og pres indefra og udefra. Dermed var grunden lagt til det, universitetet i vor tid må vokse igennem: diskussionen om det kollegiale selvstyres mulige bevaring eller genfødsel, internationaliseringens banaliserende træk og truslen mod det akademiske fra diverse fundamentalister.
Oldtidens kirkehistorie, armenisk sprog og litteratur - forfatterens specialer - er hans prisme for forståelsen af universitetets udvikling. Sentimentalitet hersker ikke: Hans fakultet er ikke blot Edens Have, men også en genbrugsstation, hvor tradition og fornyelse er uløseligt forbundet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henning Lehmann
Sideantal: 319
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 178 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 1020 g
Udgivelsesdato: 12 Mar 2008
Oplagsdato: 12 Mar 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779343726

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Stenbræk i Edens Have - På kanten af teologisk brændbart Aarhus Universitetsforlag