Stalins datter - Svetlana Allilujevas utrolige og turbulente liv

Vis stort billede Tilføj
Stalins datter - Svetlana Allilujevas utrolige og turbulente liv

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

En gennemresearchet og afslørende biografi om Svetlana Stalin – en kvinder der var tvunget til at leve sit liv i skyggen af verdens mest monstrøse diktatorer: hendes far, Josef Stalin.
Svetlana blev født i Sovjetunionens tidlige år og tilbragte det meste af sin ungdom bag Kremls mure, hvor hun var skånet for den massesult og de politiske udrensninger, der hærgede i Rusland. Men hun undgik ikke tab i sit liv. Som kun seks-årig begik hendes mor selvmord og i forbindelse med Den store Terror, udrensede hendes far systematisk en lang række af hendes familiemedlemmer. Ikke engang sin første kærlighed fik hun lov at beholde, også han fik Stalins paranoia at føle og blev idømt 10 år i gulag.
Det fulde omfang af hendes fars brutalitet, gik først op for Svetlana efter hans død og i 1967 chokerede hun verdenssamfundet ved at hoppe af til vesten og efterlade sine to børn i Sovjetunionen. Hun kunne ikke længere tie, og hun kunne ikke længere bære byrden af at være sin fars datter – en byrde hun trods ihærdige forsøg aldrig kunne slippe fri af.
På baggrund af dokumenter fra KGB, CIA og historiske sovjettiske arkiver og i tæt samarbejde med Svetlanas datter Olga, fortæller Rosemary Sullivan historien om Svetlanas utrolige og smertelige liv. Det er en menneskelig og psykologisk intelligent historie om en verdenshistorisk kvindeskæbne, der åbner op ind til en brutal, kynisk og lukket verden med en enorm fascinationskraft.
Rosemary Sullivan (f. 1947) er en canadisk forfatter, digter og litteraturkritiker og professor emeritus ved University of Toronto. Hun har senest udgivet Anden Verdenskrigsfortællingen Villa Air-Bel (2007)

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Rosemary Sullivan
Sideantal: 599
Sprog: Dansk
Originaltitel: Stalins Daughter
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 159 mm
Højde: 232 mm
Dybde: 44 mm
Vægt: 996 g
Udgivelsesdato: 29 Oct 2015
Oplagsdato: 29 Oct 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775143917

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Stalins datter - Svetlana Allilujevas utrolige og turbulente liv Informations Forlag