Sophie og Fanny Baggesen

Vis stort billede
Sophie og Fanny Baggesen

189,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Fortællingen om digteren og forfatteren Jens Baggesens (1764-1826) to ægteskaber med schweiziske kvinder foregår i Schweiz, Frankrig, Tyskland og Danmark i slutningen af det 18. begyndelsen af det 19. århundrede.
Mellem Oplysningstiden og Romantikken og på et tidspunkt hvor hele Europa var i kog pga. den store Franske Revolution og Napoleonskrigene.

Hovedpersonerne bliver ubevidst inddraget i disse dramatiske begivenheder og kommer ofte tæt på magthaverne i de nye europæiske republikker. Den smukke, varmhjertede og impulsive Sophie Haller fra et højkulturelt patricierhjem i Bern og den reserverede, intellektuelle, principfaste Fanny Reybaz fra Genève med en revolutionær familiebaggrund blev poetens skæbne. To kvinder, to diametrale modsætninger og to helt forskellige integrationsforløb i deres nye fædreland Danmark.

I året 1789 gør Jens Baggesen stormkur til Sophie i Bern og får hendes ja og mod al forventning familiens samtykke. En unik hændelse i en aristokratisk bernerfamilie i 1700-tallet! Vi følger det unge par på deres lange rejse <> til København. Feteret og forkælet af Baggesens velyndere blandt medlemmer af kongehuset og de nordtyske adelsfamilier Schimmelmann, Reventlow, Bernstorff og Brun – spidserne indenfor dansk administration, finans og kulturliv – blev de begge yderst populære i det københavnske selskabsliv. Sophies sygdom og tragiske død i 1797 førte til et alvorligt sammenbrud for ægtemanden, som hurtigt kastede sig ud i et uovervejet ægteskab nummer to med Fanny. Fra begges side et ægteskab indgået af økonomiske og praktiske grunde, og dette førte til store kriser i samlivet. Fanny afskyede Danmark, så det blev til mange års udlændighed for dette umage par, som slog sig ned i Paris, hvor de i årevis levede fra hånden til munden.

Jens Baggesens komplicerede familieliv er som et teaterstykke udspillet i kulisser af historisk format: kærlighed, had, død og revolutioner i flertal, alle ingredienserne i et stort emotionelt drama!


Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lise Arends Olsen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Underskoven
Bredde: 174 mm
Højde: 222 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 527 g
Udgivelsesdato: 29 Oct 2012
Oplagsdato: 29 Oct 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792824820

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Sophie og Fanny Baggesen Underskoven