Sophie Alberti - Kvindesagspioner og førstedame i Kvindelig Læseforening

Vis stort billede
Sophie Alberti - Kvindesagspioner og førstedame i Kvindelig Læseforening

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

"Sophie Alberti (1846-1947) – kvindesagspioner og førstedame i Kvindelig Læseforening" er en bevægende biografi om Sophie Alberti, der var Kvindelig Læseforenings succesrige formand igennem en menneskealder. Under hendes ledelse blev foreningen en magtfuld faktor i det kulturelle og politiske Danmark og var derved medvirkende til at bane vejen for indførelsen af kvinders valgret i 1915.
Sophie Albertis virke muliggjorde, at kvinder fra alle samfundslag kunne låne lødig litteratur fra ind- og udland i læseforeningens bibliotek, der gennem årene støt udvidede sit sortiment. Hun indførte det amerikanske decimalsystem i biblioteket og dannede dermed skole for de senere kommunale folkebiblioteker.
Hun gjorde foreningen internationalt kendt. Berømte kvindelige forfattere og politikere valfartede til foreningen. Hun fik gennemtrumfet opførelsen af et stort og smukt hus på Gammel Mønt i København. Hun korresponderede med mange kulturpersonligheder og knyttede et nært venskab med den svenske forfatter og Nobel-prismodtager Selma Lagerlöf.
Biografien er et stykke enestående danmarkshistorie om en fremragende kulturpersonlighed, som i modsætning til dengang er ukendt for de fleste i dag. Bogen er illustreret med 68 pragtfulde fotografier og tegninger fra hele perioden.

Helle Hvenegård-Lassen har i mange år arbejdet som folkebibliotekar i Lyngby-Taarbæk.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Helle Hvenegård-Lassen
Sideantal: 236
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 155 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 500 g
Udgivelsesdato: 07 Sep 2008
Oplagsdato: 08 Sep 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776912437

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Sophie Alberti - Kvindesagspioner og førstedame i Kvindelig Læseforening Books On Demand