Som fremmede

Vis stort billede
Som fremmede

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Tre år før Raja Shehadeh blev født i Ramallah i 1951, var hans familie flygtet fra Jaffa under urolighederne omkring staten Israels oprettelse. Hele hans barndom blev stærkt præget af familiens sorg over alt det den havde mistet, symboliseret ved de funklende lys på den anden side af bakkerne i vest.

Raja var vidne til flere anholdelser af sin far, Aziz Shehadeh. Faren var advokat og politiker, og i slutningen af 1960'erne arbejdede han som den første palæstinenser for en tostatsløsning i Israel/Palæstina. Klartseende advarede han om at palæstinenserne ville miste deres hjemland bid for bid, hvis der ikke blev sluttet fred. Desillusioneret og bitter over at hverken israelere eller palæstinensere ville lytte til hans profetiske vision, trak han sig ud af politik. I 1985 blev han myrdet.

Som fremmede er en gribende skildring af dagliglivet på Vestbredden og konsekvenserne af den israelske besættelse. Men mest af alt er det beretningen om det vanskelige forhold mellem en politisk aktiv far og en idealistisk søn og om besværlighederne og ydmygelsen ved at skulle vokse op og finde sin identitet i et besat land.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Raja Shehadeh
Sideantal: 301
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: David Lund Jensen
Originaltitel: Strangers in the House
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Paperback
Oversætter: Kristine Lausten Boeskov
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Vindelsti
Udgivelsesdato: 23 Oct 2014
Oplagsdato: 23 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793145023

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk