Snu Seidenfaden – kærlighed, bøger og politik

Vis stort billede Tilføj
Snu Seidenfaden – kærlighed, bøger og politik

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Tøger Seidenfadens søster, Snu Seidenfaden blev kun 40 år, men har alligevel efterladt sig væsentlige spor i det Portugal, der blev hendes skæbne, dels som vovemodig forlagskvinde og dels som hovedperson i et dramatisk og fatalt kærlighedsforhold.

Som 22-årig flytter Snu i 1962 til Salazars lukkede Portugal, hvor hun kaster sig ud i et risikabelt forlagseventyr, inspireret af sine forældre, journalisterne Erik og Jytte Seidenfaden, og af sin stedfar, den svenske forlægger Tor Bonnier.

På sit forlag, Dom Quixote, udgiver Snu politiske og polemiske bøger, der ofte bringer den unge danske kvinde i det hemmelige politis søgelys. Snu ønsker at bidrage til et mere frit og demokratisk Portugal, og selvom det er en evig kamp mod vindmøller, lykkes det hende i mange tilfælde at omgås censuren i et sådant omfang, at Dom Quixote markerer sig som en væsentlig fortaler for ytringsfrihed og repræsentant for oppositionen.

Efter Nellikerevolutionen, 25. april 1974, møder Snu den engagerede politiker Francisco Sá Carneiro – stifter af partiet PPD/PSD, Det Socialdemokratiske Parti og senere portugisisk premierminister. Det bliver starten på en altopslugende, men forbudt kærlighedsaffære – kirken og Sá Carneiros hustru tillader nemlig ikke, at han hæver sit katolske ægteskab. Alligevel insisterer Snu og Sá Carneiro på at leve sammen. De trodser alle samfundsnormer, og deres papirløse forhold bliver genstand for en heftig offentlig debat, der truer med at sætte en stopper for Sá Carneiros politiske karriere.

I december 1980, under en valgkampagne, stiger premierminister Sá Carneiro og Snu ombord i et privat Cessna-fly. Flyvningen varer blot 38 sekunder. Cessna-flyet styrter, og alle ombordværende mister livet. Det er endnu uvist, hvorvidt styrtet skyldes en ulykke eller et attentat.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Cândida Pinto
Sideantal: 329
Sprog: Dansk
Originalsprog: Portugisisk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Tine Lykke Prado
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'Spress
Bredde: 141 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 27 mm
Vægt: 489 g
Udgivelsesdato: 27 Jan 2013
Oplagsdato: 27 Jan 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771373011

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Snu Seidenfaden – kærlighed, bøger og politik People'Spress