Röntgen og de mystiske stråler

Vis stort billede
Röntgen og de mystiske stråler

129,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

En af de mest betydningsfulde opdagelser inden for fysikken blev gjort den 8. november 1895. Det var opdagelsen af nogle meget gennemtrængende stråler, der i nogle dele af verden kaldes X-rays, men i andre dele af verden kom til at bære opdagerens navn; Röntgen.
Her fortælles historien om opdagelsen og om manden der, som den første fysiker, fik nobelprisen i 1901. Med sin grundige videnskabelige uddannelse og efterfølgende forskning ville man kunne nævne ham blandt verdens berømte fysikere, også uden den lidt tilfældige opdagelse af strålerne.
For eftertiden er røntgenfotograferingen inden for mange områder blevet et væsentligt hjælpemiddel til opnåelse af en bedre sundhedstilstand samt til industriel og videnskabelig udvikling. For Röntgen selv var fotograferingen kun et hjælpemiddel til at afsløre strålernes mystiske karakter og til at bestemme de forskellige stoffers gennemtrængelighed.
I bogen følges også Wilhelm Conrad Röntgens personlige udvikling og hans problemer med at skaffe sig en platform for sit virke.

Povl-Otto Nissen
er uddannet cand. pæd. i fysik og er tidligere højskoleforstander og seminarielektor. Han er forfatter til en række skolebøger til fysik og natur/teknik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Povl-Otto Nissen
Sideantal: 95
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Polyteknisk Forlag
Serie: Ideernes bagmænd
Udgivelsesdato: 17 Nov 2005
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788750209720

Udgivelsesår

2005

Sprog

Dansk

Röntgen og de mystiske stråler Polyteknisk Forlag