Richard Wagner - Liv, værk, politik

Richard Wagner - Liv, værk, politik Forstør

399,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Richard Wagner: Liv, værk, politiker den første danske Wagner-biografi i et århundrede.
Wagners liv fra proletartilværelsen i 1840ernes Paris over deltagelsen i revolutionen i Dresden i 1849 gennem erotiske affærer og skandaler frem til anerkendelse og verdensberømmelse er mere spændende end nogen operahandling.
Et hovedtema i fremstillingen er naturligvis Wagners musik. Gennem talrige nodeeksempler følger man Wagners musikalske udvikling fra de første ret konventionelle værker frem til de revolutionerende 'Ringen', 'Tristan og Isolde' og 'Parsifal'. Det påvises, hvordan Wagner sammen med læremesteren Liszt udviklede akkordentil at blive udtryk for følelser i lige så høj grad som melodien havde været det for tidligere tiders komponister.
Men Wagner, der selv skrev teksterne til sine musikdramaer, var også en stor og spændende forfatter. Hans tekster har påvirket talrige andre som f. eks. T.S. Eliot, James Joyce, Strindberg og Thomas Mann - et forhold, der er forblevet relativt upåagtet, fordi de fleste litterater på forhånd blot har rubriceret ham som 'komponist'. Richard Wagner: Liv, værk, politiksøger at give Wagner hans retmæssige plads i litteraturhistorien gennem eksempler på hans digtning og analyse af hans værker.
'Liebe -Tragik' 'Kærlighed - Tragik'var de sidste to ord Wagner skrev inden han døde. Disse to ord kunne stå som overskrift over hele hans digtning. Ingen - måske bortset fra Mozart - har skildret kærligheden så betagende og gribende i musik som Wagner. Alligevel er denne kærlighed altid fatal i hans musikdramatik. Hvorfor? Richard Wagner: Liv, værk, politikforsøger at indkredse et svar ved at sammenholde værkerne indbyrdes og ved at se dem i lyset af, hvad vi ved om Wagners eget liv.
Wagner var aktiv som politisk forfatter i flere perioder af sit liv også efter Dresden-revolutionen. Han fik en overgang afgørende indflydelse på regeringsdannelsen i Bayern, og 40 år efter Wagners død blev hans politiske skrifter, der bl.a. var udtalt antisemitiske og antidemokratiske, det væsentligste grundlag for Adolf Hitlers politiske program. Bogen indeholder en omfattende dokumentation for denne sørgelige kendsgerning.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Henrik Nebelong
Sideantal: 520
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Vandkunsten
Bredde: 183 mm
Højde: 251 mm
Dybde: 45 mm
Vægt: 1496 g
Udgivelsesdato: 19 Oct 2008
Oplagsdato: 19 Oct 2008
Varefakta
Reference

b-9788776950989

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Richard Wagner - Liv, værk, politik Vandkunsten