Poul la Cour og vindmøllerne

Vis stort billede Tilføj
Poul la Cour og vindmøllerne

129,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Danmark bygger og eksporterer vindmøller til stort set hele verden, og Danmark regnes for at være verdens førende nation i vindmølleproduktion.
Den første danske el-producerende vindmølle stod færdig i maj 1891. Ophavsmanden var Poul la Cour, meteorolog, højskolelærer og opfinder.
I bogen følger vi Poul la Cour fra hans barndom og skolegang, videre i hans meteorologiske virke - som afføder telegrafiske opfindelser til brug for hurtigere formidling af vejrdata - og vi følger udviklingen af hans store mølleprojekt.
Mølleprojektet strakte sig over mange år, og omfattede opfindelse af den såkaldte kratostat, arbejde med lagring af energi, brug af knaldluft samt megen forskning i aerodynamik omkring vindmøllevinger.
Det krævede en idérig og vedholdende mand, som Poul la Cour, at gennemføre mølleprojektet trods personlige sorger, patent- og rettighedsstridigheder og de tvivl og vanskeligheder, der altid følger med nye opfindelser.

Povl-Otto Nissen
er uddannet cand.pæd. i fysik, tidligere højskoleforstander og seminarielektor. Som formand for foreningen 'Poul la Cour Museets Venner' medvirker han nu ved opbygningen af museet for Poul la Cour i Askov. Er også forfatter af undervisningslitteratur til natur/teknik og fysik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Povl-Otto Nissen
Sideantal: 95
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Polyteknisk Forlag
Serie: Idéernes bagmænd.
Udgivelsesdato: 14 Oct 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788750209515

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Poul la Cour og vindmøllerne Polyteknisk Forlag