På den forkerte side - De danske landssvigere efter befrielsen

Vis stort billede
På den forkerte side - De danske landssvigere efter befrielsen

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den 5. maj 1945 var ikke kun en fredens dag i Danmark. Samtidig indledtes et omfattende opgør med 'landssvigerne': værnemagere, østfront-kæmpere, tyskerpiger og folk, der havde taget regeringens påbud om at samarbejde med tyskerne for bogstaveligt. Nogle blev dømt som landsforrædere. I mange sager blev anklagen frafaldet. Men uden for retssalene ventede befolkningens eget opgør i form af udstødelse fra arbejdspladser, foreninger og lokalsamfund.

På den forkerte side samler op på historien om landssvigerne og deres skæbne. Hvordan klarede disse mennesker sig både under opgøret, men også efter stormen havde lagt sig? Hvordan forholdt de sig til at være på den tabende side og at blive sat uden for samfundets normale rammer? Nogle valgte at skjule deres fortid, andre gjorde kampen for æresoprejsning til omdrejningspunktet i deres liv. I alle tilfælde fik deres valg afgørende betydning for både deres eget og deres efterkommeres liv.

Bogen belyser gennem seks landssvigeres personlige historier, hvordan forholdet mellem landssvigere og den almindelige befolkning har udviklet sig fra efterkrigstiden og frem til i dag og diskuterer, hvor vellykket den danske model var i sammenligning med andre landes retsopgør.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Rasmus Hyllested / Søren Billeschou Christiansen
Sideantal: 330
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 170 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 869 g
Udgivelsesdato: 10 Nov 2011
Oplagsdato: 10 Nov 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779347014

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

På den forkerte side - De danske landssvigere efter befrielsen Aarhus Universitetsforlag