Orientalisten - På sporet af Lev Nussimbaums besynderlige og farlige liv

Vis stort billede
Orientalisten - På sporet af Lev Nussimbaums besynderlige og farlige liv

349,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

”En vidunderlig beretning, smukt fortalt … fortryllende, gribende og næsten utrolig.” The New York Times
Historien om Lev Nussimbaum er så fantastisk, at man kunne tro, det var en roman. Men indholdet er fuldstændig autentisk. Man fristes næsten til at kalde bogen for magisk realistisk non fiction. Lev Nussimbaum levede og døde som et udpræget mysterium – et omvandrende menneskeligt paradoks med et væld af fascinerende og flamboyante personaer. Nu opruller den pulitzer-vindende forfatter Tom Reiss hele historien om jøden, der iscenesatte sig selv som litterær personlighed og muslimsk prins midt i Nazityskland.
Lev Nussimbaum blev født på et tog i Kiev i 1890, men voksede op i det olierige Baku i Kaukasus. Efter flugten fra Baku i kølvandet på den russiske revolution, hvor Bolsjevikkerne slog hårdt ned på landets oliemagnater, skabte den unge, usædvanlige mand sig et forfatternavn i 20’ernes og 30’ernes Berlin. Som Essad Bey specialiserede han sig i at skrive om den mystiske og fascinerende orient – altid farverigt og malende og med et frit forhold til sandheden. Hvad enten han iscenesatte sig som muslimsk prins, eksiljøde, Essad Bey eller Kurban Said (forfatter til den af eftertiden lovpriste kærlighedshistorie Ali og Nino) var den østlige mystik, orienten og dens magnetiske tiltrækningskraft på europæerne, hovedingrediensen i hans værker og i hans flamboyante personaer.
Orientalisten er en enestående historie om en fascinerende løgner og eventyrer. Tom Reiss rejser bogstaveligt talt land og rige rundt i et forsøg på at komme nærmere sandheden om forvandlingskunstnerens Lev Nussimbaums utrolige liv og kommer undervejs ud for møder, der er næsten ligeså dramatiske, overraskende og hjerteskærende, som hans hovedpersons liv.
Tom Reiss: (f. 1964) er amerikansk forfatter og journalist med speciale i den fængende, fortællende historiske biografi. Reiss er bosiddende i New York og vandt i 2013 den prestigefulde Pulitzer-pris for hans seneste bog Den sorte greve.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Tom Reiss
Sideantal: 517
Sprog: Dansk
Originaltitel: The Orientalist
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Poul Henrik Westh
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 149 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 38 mm
Vægt: 798 g
Udgivelsesdato: 22 Oct 2015
Oplagsdato: 22 Oct 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775144754

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Orientalisten - På sporet af Lev Nussimbaums besynderlige og farlige liv Informations Forlag