Operation Bøllebank, pb.

Vis stort billede
Operation Bøllebank, pb.

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

"Uanset, hvor mange gange andre har gjort en fremragende indsats, så kan det ikke skjule, at de danske soldater, der deltog i Bøllebank, har frelst tusindvis af mennesker ved Tuzla, hævet nationens anseelse og skabt nye normer for væbnet indsats under FN." -fra generalløjtnant K.G.H. Hillingsøs introduktion

”Operation Bøllebank” er navnet på den mest opsigtsvækkende ildkamp danske soldater har været i i nyere tid. Træfningen blev udkæmpet under Oberst Lars R. Møllers ledelse, og var den første gang danske soldater var i ildkamp siden 2. verdenskrig. Situationen opstod fordi serbiske styrker åbnede ild mod danske kampvogne. Lars R. Møller gav ordre til at besvare ilden. Operationen var en overvældende succes, idet ingen danske eller svenske soldater mistede livet, mens det formodes at tabstallene på serbisk side kan have været helt op til 150.

Bogen ”Operation Bøllebank” beskriver operationen, og er samtidig Oberst Møllers personlige gennemgang af soldatens vilkår i krig, teoretisk og praktisk, suppleret med hans egne erfaringer. Bogen udkom første gang i 2002 på Høst, men er udsolgt fra dette forlag. Lindhardt og Ringhof, der i dag repræsenterer Lars R. Møllers forfatterskab, har valgt at genudgive bogen i paperback i anledningen af årsdagen, d. 29. april, og på opfordring fra utallige læsere.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars Møller
Sideantal: 590
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 3
Udgiver: Lindhardt Og Ringhof
Bredde: 155 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 46 mm
Vægt: 1026 g
Udgivelsesdato: 28 Apr 2016
Oplagsdato: 28 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788711561935

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Operation Bøllebank, pb. Lindhardt Og Ringhof