Ondskabens øjne

Vis stort billede
Ondskabens øjne

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I november 1892 hævede skarpretter Theodor Sejstrup sin bredbladede økse over halsen på den 29-årige Jens Nielsen i fængselsgården på Horsens Straffeanstalt.
”Hans henrettelse vil befri verden for et skrækindjagende uhyre” skrev The New York Times, for på trods af sin unge alder havde Jens Nielsen for længst gjort sig international berygtet som ondskaben par excellence. Han stod bag flere farlige indbrudstyverier, en brandkatastrofe i London af enorme dimensioner og nedbrændingen af fem gårde og et hus på Sjælland. Han havde siddet indespærret i flere lande og forsøgt at myrde tre fængselsbetjente i Horsens.
Øksehugget blev skarpretterens sidste. Siden er ingen mennesker blevet henrettet i Danmark for forbrydelser begået i fredstid. Bogen belyser baggrunden for dette afgørende skel i retshistorien og går bag om en af Danmarks mest omtalte og
berygtede forbrydere. Den fortæller om hans vej ind på forbryderbanen, om bekendtskabet med stifteren af Nordisk Film, om årsagen til hans had til offentlige myndigheder og i det hele taget om, hvordan det gik til, at en begavet ung mand endte på skafottet som øksens sidste offer.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Poul Duedahl
Sideantal: 350
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 158 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 32 mm
Vægt: 741 g
Udgivelsesdato: 28 Apr 2016
Oplagsdato: 28 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712053156

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Ondskabens øjne Gads Forlag