Omvej til verden

Vis stort billede
Omvej til verden

248,75 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Beretningen om hvordan Staten før i tiden misrøgtede drengepå Statens kostskoler, hvor de blev slået, sparket og psykisk kørt ned. De blevmaksimalt muligt anvendt som børneslaver på en institution som Holsteinsmindesom havde et stort landbrug. Her blev drengene brugt til alt hvad et landbrugkunne byde på af hårdt arbejde. Malkedrengene blev fra de var små, kaldt opklokken halv fem om morgenen. Skolegangen skulle klares med, at der kun var2.-5. klasse, hvor 3. klasse var for ordblinde. Nogle drenge gik flere år i 5.klasse. Flertallet af drengene kom ud ogtjene efter opholdet. De fleste var slet ikke forberedt på at klare sig selvude i samfundet efter konfirmationen.

Staten Danmark har aldrig villet give de mange misrøgtededrenge en undskyldning. ”Omvej tilverden” er historien fra Kostskolen også kendt som Skolehjemmet Holsteinsmindeved Fuglebjerg.

Denne fortælling er først og fremmest tilegnet Kaj, men ogsåalle de drenge som Staten misrøgtede i fyrrene og halvtredserne, hvor forslåededrenge og anden misrøgt var hverdagskost.

Thure Barsøe-Carnfeldt

Tidl. børnearbejder og boksebold anbragt i Statens varetægtfra 1948-1955.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Thure Barsøe-Carnfeldt
Sideantal: 281
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Victoria Ivs
Bredde: 150 mm
Højde: 211 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 450 g
Udgivelsesdato: 14 Feb 2016
Oplagsdato: 14 Feb 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788799882519

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Omvej til verden Forlaget Victoria Ivs