Niels Bohr - Fysiker og filosof

Vis stort billede
Niels Bohr - Fysiker og filosof

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Fysiker, idealist, nobelpris-modtager, ridder af Danne-brog. Niels Bohr er en af dehelt centrale skikkelser i det20. århundrede.

Niels Henrik David Bohr (1885-1962) er berømt for sine væsentlige bidrag til forståelsen afatomets struktur og udviklingenaf kvantemekanikken. Som26-årig tog han sin doktorgradfra Københavns Universitet, ogpublicerede allerede to år eftersin banebrydende og kontroversielle teori om atomets struktur. Bohrs tanker var ikke kunvidenskabelige iagttagelser,men knyttet til en dybt originalog sammenhængende filosofiom forholdet mellem verden oghvordan vi beskriver den.

I Niels Bohr – Fysiker og filosof nåede nu afdøde forfatter ogfilosof David Favrholdt at samletrådene fra sit mangeårigestudium af forskeren, mennesket og tænkeren Bohr. Det erfortællingen om en af det 20.århundredes største danskere,grundlæggeren af Københavnerskolen, der i en årrække placerede København pålandkortet i den internationalebevidsthed. Bogen har tidligereværet udgivet under titlen Filosoffen Niels Bohr.


OM FORFATTEREN
David Favrholdt (1931-2012)var dr.phil. og professor ifilosofi gennem en menneskealder. I sin studietidmødte han Niels Bohr, der på skelsættende vis kom til atpræge hans filosofiske tænkning og virke. David Favrholdtudgav værker inden for stortset alle filosofiske disciplinerog står som en af de mest markantefilosoffer i danskfilosofi i det sidste halveårhundrede.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: David Favrholdt
Sideantal: 450
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 210 mm
Højde: 280 mm
Udgivelsesdato: 30 Oct 2016
Oplagsdato: 30 Oct 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775145492

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Niels Bohr - Fysiker og filosof Informations Forlag