Mørkets gys, frihedens lys - Ung i Vestjylland under den tyske besættelse

Mørkets gys, frihedens lys - Ung i Vestjylland under den tyske besættelse Forstør

178,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Denne bog handler om Henning Madsens erindringer om livet som ung under 2. verdenskrig.
Henning Madsen lukker os helt ind i hverdagen i en helt fantastisk frihedselskende familie, og hvordan Henning og hans ældre brødre udfører sabotage mod tyskerne, med tilknytning til en lokal modstandsgruppe – hvor det var meget tæt på at ende galt flere gange.
En meget gribende beretning om engelske flyvere på deres togt over Nissum fjord, hvor de skal nedkaste våben til modstandsbevægelsen, og hvordan denne flyvning vikles ind i hverdagen, i hele det lille samfund, da flyet bliver skudt ned af tyskerne. Vi følger de overlevende flyveres flugt med tyskerne lige i hælene, og tyskernes eftersøgning i alle hjem. Vi kommer helt tæt på skrækken i livet, når tyskerne skal gennemrode Hennings hjem, som er fyldt med stjålne genstande fra den tyske værnemagt – hvordan lokalebefolkningen hjælper flyverne i skjul og modstandsmændenes hjælp da de endelig finder nogle af de engelske flyvere.
Vi følger Henning videre i livet igennem militærtjeneste, job i Topdanmark og hvordan Henning får sit ønske opfyldt med den elskede musik, da Henning bliver dirigent for musikkoret København. Bogen giver en sjov rød tråd flere steder – herunder hvordan Henning får job i Topdanmark og hvordan Henning som dirigent for Musikkoret kontaktes mange år senere i forbindelse med en mindehøjtidelighed for en af de engelske flyvere som ikke overlevede flystyrtet.
Vi kommer med Musikkoret til Polen, hvor landet er styret af politbureauet som forsøger på at stoppe en koncert. Koret synger en sang på polsk og modtager stor hyldest (koret har lært en sang på polsk – da koret tidligere har sunget for pave Johannes Paul II i Rom, hvor Henning fik overraks en sølvmedalje af paven). Busserne holder klar og venter ved en sideudgang, så koret i al hast kan forlade kirken efter koncerten. Præsten i kirken hentes kort tid efter, og bliver likvideret.
Henning Madsen har virkelig et rigt liv på oplevelser!

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Henning Madsen
Sideantal: 244
Sprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 170 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 430 g
Udgivelsesdato: 03 Jul 2014
Oplagsdato: 04 Jul 2014
Varefakta
Reference

b-9788771459449

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Mørkets gys, frihedens lys - Ung i Vestjylland under den tyske besættelse Books On Demand