Mit ubetydelige Levnets Løb

Vis stort billede
Mit ubetydelige Levnets Løb

198,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Forfatteren, oversætteren, brevskriveren og debattøren Charlotta Dorothea Biehl blev født i 1731 i København og døde sammesteds i 1788. Hun er den største danske kvindelige forfatter fra det 18. århundrede, og den eneste kvinde fra det århundrede, vi har en større selvbiografi fra.
I selvbiografien, som hun med ironisk beskedenhed kalder Mit ubetydelige Levnets Løb beskriver hun sit liv fra den tidlige barndom helt frem til året inden hendes død. Værket er dediceret til hofmarskal Johan von B³low, der var hendes nære ven og fra hvem hun modtog betaling for en række af sine talrige værker.
Charlotta Dorothea Biehl er særlig kendt for sine historiske skildringer fra kongehoffet, sine otte originale komedier, hvoraf Den listige Optrækkerske i 1980erne blev genopført på Svalegangen i +rhus, og for sin gigantiske oversættelse af Cervantes Don Quixote, der stadig læses. Hun er vores største brevskriver fra det århundrede og har skrevet flere tusinder sider breve, såvel i fiktiv som i privat form.
Marianne Alenius,lic.phil. er direktør for Museum Tusculanums Forlag.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Charlotta Dorothea Biehl
Sideantal: 219
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 183 mm
Højde: 217 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 413 g
Serie: Universitets-Jubilæets danske Samfunds skriftserie, nr. 501
Udgivelsesdato: 27 Jan 2000
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772890050

Sprog

Dansk

Mit ubetydelige Levnets Løb Museum Tusculanum