Mit livs erindringer. 1733-1747

Mit livs erindringer. 1733-1747 Forstør

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Casanova er i dag et fænomen med adskillige synonymer: kvindebedårer, skørtejæger, forfører m.m. Men Casanova var først og fremmest en person, der levede i Italien i 1700-tallet, og som satte sig ned i sin alderdom for i fred og ro at nedfælde erindringerne fra et gennemført bemærkelsesværdigt og eventyrligt liv.

Casanova var en skruppelløs libertiner, den sag er klar. Han nedlagede dronninger såvel som tjenestepiger i en lind strøm. Men han var samtidig lykkeridder og diplomat, pokerspiller og præst, spion og violinist. Han levede skiftevis i overdådighed og fattigdom, blev smidt i fængsel og jaget brutalt ud af byer lige så ofte, som han charmerede konger og adelsmænd - og selvfølgelig ikke mindst sidstnævntes hustruer og elskerinder.

Med sine satiriske og levende skildringer af sin samtid folder Casanova sine erindringer ud som et kulturhistorisk dokument, en tour de force igennem 1700-tallets Europa, hvor det erotiske tilføjes løbende som et ekstra krydderi. Beretningen er uden tvivl godt krydret, ikke mindst med fiktion, men Casanovas skæbne har ikke desto mindre tryllebundet i hobetal og selvbiografien har dannet grundlag for flere film, bl.a. Fellinis mesterværk Casanova fra 1977.

Forlaget Rosenkilde & Bahnhof udgiver nu de første to af i alt fire bind om forførerens fascinerende eskapader i Otto Gelsteds oversættelse.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Giovanni Giacomo Casanova
Sideantal: 266
Sprog: Dansk
Originaltitel: Memoires de J. Casanova De Seingalt
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Otto Gelsted
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Rosenkilde & Bahnhof
Udgivelsesdato: 23 Oct 2011
Oplagsdato: 23 Oct 2011
Varefakta
Reference

b-9788771280326

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Mit livs erindringer. 1733-1747 Rosenkilde & Bahnhof