Mit Horserød

Vis stort billede
Mit Horserød

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Mit Horserøder Peter Brixtoftespersonlige beretning om det berømte Statsfængslet ved Horserød. Et sted, som har haft en omtumlet historie siden stiftelsen i 1917, og som har haft et hav af prominente 'logerende' gennem tiderne, herunder forfatteren.
Ved slutningen af Første Verdenskrig blev Horserød oprettet som lejr for krigsfanger. I mellemkrigstiden var det indrettet som sommerlejr for børn fra de københavnske slumkvarterer. Fra foråret 1940 skulle der gøres plads til tyske flygtninge, men i løbet af Anden Verdenskrig blev først de danske kommunister interneret i Horserød, derefter kom turen til kunstnere, politikere, jøder og modstandsfolk, inden Horserød endte sin Anden Verdenskrig som feltlazaret for sårede tyske soldater. Efter krigen blev Horserød 'landssvigernes' ufrivillige opholdssted sammen med 'tuberkuloseramte mandsfanger'.
Horserød har været Peter Brixtoftes hjem siden august 2007, hvor han begyndte afsoningen efter Farum-retssagerne. Under sit ophold har Brixtofte gravet dybt i fængselsarkiverne og beretter i Mit Horserød om historiens vingesus – samtidig med at han fortæller sin egen historie bag tremmer.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Peter Brixtofte
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People´S Press
Bredde: 162 mm
Højde: 233 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 498 g
Udgivelsesdato: 24 Aug 2009
Oplagsdato: 24 Aug 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770556538

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Mit Horserød People´S Press