Mission Irak - min mission i Irak

Vis stort billede
Mission Irak - min mission i Irak

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Poul Dahlhar den bedste og mest krævende uddannelse, man kan tage, når missionen er at føre og vinde en krig. Poul Dahl er officer og jægersoldat - og blandt de allerbedste. Men kan en topprofessionel kriger også skabe fred og sikkerhed? Den udfordring står Poul Dahl over for, da han forlader sit job som chef for Jægerkorpset for at blive leder af FN's internationale vagtstyrke i Irak.
Ved den første Golfkrigs afslutning i 1991 beslutter man at indføre en handelsembargo mod Saddam Husseins brutale regime. For at undgå en ny irakisk aggression må man sikre, at landets store olieindtægter ikke går til at finansiere en ny krig. Der er mere brug for mad og medicin til den hårdt prøvede befolkning. Olie for mad, hedder ordningen. Det bliver FN's opgave at sikre, at hjælpen når frem til de værdigt trængende, og i 1993 bliver danske Poul Dahl udpeget som leder for FN-missionens sikkerhed.
Det bliver til mere end tre begivenhedsrige år i et af verdens brændpunkter, og i Mission Irakfortæller Poul Dahl om sine mange oplevelser. Om et tappert irakisk folk og dets grusomme skæbne. Og om et korrumperet og inkompetent FN-system, som beriger sig selv frem for de mennesker, organisationen bliver sendt ud i verden for at hjælpe. ""Mission Irak"" er skrevet af en mand, som er kommet til at kende Iraks historie og baggrunden for nationens mange konflikter. Derfor retter bogens forfatter også en kritik af den aktuelle danske Irak-politik, som dagligt viser sig at være forkert.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Poul Dahl
Sideantal: 239
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: People'S Press
Bredde: 141 mm
Højde: 217 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 385 g
Udgivelsesdato: 30 Oct 2007
Oplagsdato: 30 Oct 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770550796

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Mission Irak - min mission i Irak People'S Press