Min farfar, nazispionen

Vis stort billede
Min farfar, nazispionen

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Min farfar var kun 30 år, da han blev likvideret, og det er svært at argumentere for, han ikke fortjente det.

Allerede som teenager var han begyndt at flirte med nazismen, og i 1930’erne drev hans frygt for bolsjevismen ham i armene på NSDAP. Også hans grådighed spillede en rolle – tyskerne lovede ham guld og grønne skove, hvis han ville stjæle hemmeligheder til dem. Det blev starten på en omtumlet tilværelse som stikker i Jylland, spion på militærinstallationer og fabrikker, tolk under Gestapos torturforhør, fast arbejdsmand på en flyverute mellem Kraków og østfronten og guldtyv fra koncentrationslejren i Dachau.

Men det blev også årsagen til, min familie i flere generationer har været plaget af én mands uudslettelige ugerninger. Min farfar, nazispionen er et forsøg på at forstå en mand, der tilsyneladende var blottet for anstændighed, men også et opgør med en mørk social arv.

Uddrag af bogen

Han følte sig nu så presset og klemt, at han søgte om våbentilladelse. Kort tid efter fik han besked på at møde op i Dagmarhus. Her udleverede de en pistol til ham. Samtidig fik han job som tolk ved afhøring af fanger og som vagt ved sommerkorpset, når der ikke var brug for ham som tolk. Indimellem var han med på patrulje, og det viste sig, at han var et gode for tyskerne, da han kendte mange modstandsfolk. Mange blev anholdt ved farfars hjælp, også nogle af hans plageånder fra universitetet. Værnemagten blev hurtigt klar over, at han var god til at få fangerne i tale og ikke var bange for at svinge pisken over de anholdte. Derfor blev han hurtigt tilknyttet Gestapo.

Om forfatteren

Birgitte Dyrberg er født i 1966 i Viborg og er redaktør på Uge-avisen Karup og foredragsholder. Hun er også forfatter til kriminalromanen Kidnappet .

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Birgitte Dyrberg
Sideantal: 99
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Therese Buch-Andersen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 147 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 199 g
Udgivelsesdato: 01 Mar 2015
Oplagsdato: 01 Mar 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793305823

Udgivelsesår

2001

Sprog

Dansk

Min farfar, nazispionen Mellemgaard