men DU bliver jo aldrig til noget

Vis stort billede
men DU bliver jo aldrig til noget

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

”Men DU bliver jo aldrig til noget Kurt ...”

Sådan sagde Kurt Petersens mor til sin dengang 11-årige søn i 1943, da hun læste en artikel om en ung mand, der var blevet optaget som cellist i Det Kongelige Kapel. Ordene er et af de tydeligste minder den i dag 80-årige Kurt Petersen har fra sin barndom.

Men Kurt Petersens mor fik heldigvis ikke ret i sin påstand, for den fattige, omsorgssvigtede og stærkt ordblinde københavnerdreng blev ikke bare til noget – han blev til meget, blandt andet maskinmester, ingeniør og ikke mindst atomfysiker. Kurt Petersen livshistorie er en barsk personlig fortælling om, hvordan det var at vokse op på Christianshavn i København fra 1932, og om hvordan det at komme på børnehjem i ny og næ var en naturlig del af opvæksten, som også havde fnat, rå havregryn og et par på hovedet som faste bestanddele i hverdagen. Set i lyset af uddannelsesmulighederne dengang og datidens normer burde Kurt Petersen virkelig ikke være blevet til noget, men med den rette portion stædighed, intelligens og jernvilje satte han sig for at bryde den sociale arv – med stor succes til følge.

Ud over Kurts Petersens personlige historie er – Men DU bliver jo aldrig til noget et danmarksbillede portrætteret fra en sjælden synsvinkel nederst på den sociale rangstige, der i den grad herskede i 1930’ernes og 1940’ernes Danmark.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kurt Petersen
Sideantal: 239
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Skriveforlaget
Bredde: 173 mm
Højde: 248 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 608 g
Udgivelsesdato: 16 Oct 2012
Oplagsdato: 16 Oct 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792888433

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

men DU bliver jo aldrig til noget Skriveforlaget