Martin A. Hansen - Krigen og kunsten

Vis stort billede Tilføj
Martin A. Hansen - Krigen og kunsten

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Bogen er skrevet med udgangspunkt i Martin A. Hansens mange dagbøger, hvor der bliver krydsklippet mellem Bjarne Nielsen Brovst s biografi, og citater fra Martin A. Hansens dagbøger. Bogen beskriver Marin A. Hansens liv og digtning i tiden under Anden Verdenskrig i årene fra 1939-1945.

Perioden er en trængslernes tid for den unge digter og ildsjæl, og bogen giver et gribende og kontrastrigt billede af dagligdagens evindelige problemer med hverdagen som skolelærer og besværet med at skaffe penge til mad og brændsel i de strenge krigsvintre. Dertil kommer også Martin A. Hansens tilbagevendende hovedpiner, som førte til et omfattende pillemisbrug, men der er også glade og lykkelige stunder med familien eller når arbejdet med bøgerme endelig lykkes.

Martin A. Hansen var meget involveret i modstandskampen, hvor han opildnede til modstand, både i artikler i bladet Folk og frihed, men også i sine romaner, særligt i Lykkelige Kristoffer, hvilket gjorde, at han blev nødt til at gå under jorden. Der var mange, der lyttede til hans ord, særlig var der to unge mænd, som døde i modstandskampen, og som Martin A. Hansen følte sig personligt anvarlig for, idet de var drevet af, hvad han havde skrevet. Selvom årene var hårde for forfatteren, var det også nogle gode år rent kunstmæssigt, det var i netop krigsårene, at han trådte i karakter som forfatter.

Martin A. Hansen - Krigen og kunsten har tidligere været udgivet under titlen Martin A. Hansen – bondesøn og digter i 1991. Bogen genudgives i 2009 fordi det er 100 året for Martin A. Hansens fødsel.

Bjarne Nielsen Brovs t , f. 1947, er boghandler, højskolelærer og tidligere forstander på Pensionisthøjskolen i Rude Strand ved Odder. Forfatteren har skrevet omkring 50 bøger og er også foredragsholder, hvor han fortæller om forfatterne H.C. Andersen, Jeppe Aakjær Kaj Munk og Martin A. Hansen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bjarne Nielsen Brovst
Sideantal: 400
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 3
Udgiver: Hovedland
Udgivelsesdato: 01 Nov 2009
Oplagsdato: 01 Nov 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788770701693

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Martin A. Hansen - Krigen og kunsten Hovedland