Marie Curie og hendes nærmeste familie

Vis stort billede Tilføj
Marie Curie og hendes nærmeste familie

129,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Blandt kvindelige videnskabsfolk rager hun op over dem alle. Marya (Marie) Sklodowska, senere Madame Curie - Nobelpristager to gange.
Vi følger hende gennem barndommen og ungdomsårene til mødet med Pierre og deres korte, men lykkelige ægteskab. I tiden sammen giver de i udforskningen af naturlig radioaktivitet menneskeheden det første virksomme (ikke-kirurgiske) redskab i kampen mod kræft.
Efter Pierres død møder vi en anden Marie, som i en mandsdomineret verden viser os en person, der med stor viljestyrke og personlighed kaster sig ud i nye opgaver. Hun lader sig aldrig binde af konventioner, men følger i alle livets forhold sin egen intuition, og det sparer hende ikke for skandaler i privatlivet og jalousi fra kolleger.
Den ene af de to døtre, Irène gifter sig med Jean Frédéric Joliot, som hun møder i sin mors forskningslaboratorium. Sammen deler de i 1935 Nobelprisen i kemi for deres forskning omkring kunstig radioaktivitet og hermed er ringen sluttet resulterende i 5 Nobelpriser til samme familie.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Preben Hartmann-Petersen
Sideantal: 122
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Polyteknisk Forlag
Serie: Ideernes bagmænd
Udgivelsesdato: 19 Jan 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788750209430

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Marie Curie og hendes nærmeste familie Polyteknisk Forlag