Man skal dø ung - Historien om forfatteren og Spitfire-piloten Jens Gielstrups korte og intense liv

Vis stort billede
Man skal dø ung - Historien om forfatteren og Spitfire-piloten Jens Gielstrups korte og intense liv

69,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

MAN SKAL DØ UNG er historien om den lovende unge forfatter og journalist Jens Gielstrup, der havde to drømme i sit liv – først at blive forfatter og siden at forsvare Danmarks ære under 2. verdenskrig. Som 21-årig udgives hans første roman, Kys til højre og venstre, der hyldes af kritikerne og gør ham til en af sin generations største talenter. Succesen fører til ansættelse på Politiken, hvor endnu en roman skrives i et rasende tempo, før han bliver korrespondent i London.
Men da Danmark besættes, strander han i den engelske hovedstad afskåret fra sin familie og elskede forlovede. Snart er han fanget i natlig bomberegn, da tyskerne indleder Blitzen over London i forsøget på at presse englænderne til overgivelse. Splittet mellem det trygge liv som forfatter og de unge mænds pligt i et krigshærget Europa, hvor nazismen virker ustoppelig, må han træffe et valg.
Mødet med den norske digter Nordahl Grieg inspirerer for alvor Gielstrup til kamp – først i hemmelig engelsk tjeneste som stemme og forfatter til propagandaradio sendt fra England under dække af at komme fra modstandsmænd i Danmark – og endelig i Royal Air Force som Spitfire-pilot, hvilket kun en snes danskere opnåede. Han nedskydes under en mission ved den hollandske kyst i august 1943 og dør. Kun 26 år gammel.
Hans korte men dramatiske liv beskrives frem til de sidste krigsdage blandt andet igennem efterladte breve, som levende vidner om et sjældent litterært talent, der sidenhen fik flere kritikere til at konkludere, at Jens Gielstrup kunne være blevet ”en af vores store digtere”.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Martin Sundstrøm
Sideantal: 315
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Pocket
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 112 mm
Højde: 178 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 177 g
Udgivelsesdato: 08 Apr 2014
Oplagsdato: 08 Apr 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775144488

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Man skal dø ung - Historien om forfatteren og Spitfire-piloten Jens Gielstrups korte og intense liv Informations Forlag