Mads Lange - Dansk udgave - En dansk pioner og hans samtid

Vis stort billede
Mads Lange - Dansk udgave - En dansk pioner og hans samtid

269,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

For nogle er Mads Lange indbegrebet af en pioner der levede et eventyrligt liv, af andre betragtet for at være en yderst talentfuld handelsmand, af hollændere og historikere for at være mægleren der skabte fred i over 50 år på Sundaøerne mellem kolonimagterne og balineserne.

Mads Lange blev født på Langeland den 18. september 1807. Efter Napoleonskrigene og Danmarks statsbankerot var der ikke mange muligheder for en ung ærgerrig mand, derfor drog han 17 år gammel til søs. Efter 9 år på havet blev han i 1834 kaptejn og startede sammen med ven John Burd & Company i Trankebar. John Burd slog sig ned i Canton, senere i Hongkong, og Mads Lange åbnede en handelsstation på Lombok, der senere flyttedes til Bali. Her drev de handel med våben, ammunition, ris, krydderier, kinesiske mønter og opium, og indtjente en formue.

I 1841 udbrød der imidlertid krig mellem hollænderne på Java og balineserne til stor gene for den internationale handel i hele det sydøst-asiatiske område. Efter 6 års krig og uroligheder, tilbød Mads Lange sig at mægle i striden, og takket være hans indgående kendskab til de indfødtes mentalitet lykkedes det ham at opnå en fred, som varede til 1909.

Bogen om Mads Lange "Konge af Bali" en dansk pioner og hans samtid kommer vidt omkring i verden: fra det engelske bombardement af København og ranet af flåden i 1807 til statsbankerotten i 1813 og unionsopløsningen med Norge i 1814. Den tager læseren med til Trankebar og beskriver opiumskrigen i Kina, og forholdene på Lombok og Bali. Læseren får indblik i Mads Lange's samtid på godt og på ondt.

Ogsaa udgivet paa engelsk og pa fransk;

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Eva Gravensten
Sideantal: 136
Sprog: Dansk
Originaltitel: Mads Lange, roi de Bali
Originalsprog: Fransk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Eva Gravensten
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Kosmopolit Aps
Bredde: 203 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 638 g
Udgivelsesdato: 22 Oct 2010
Oplagsdato: 22 Oct 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792675019

Sprog

Dansk

Mads Lange - Dansk udgave - En dansk pioner og hans samtid Forlaget Kosmopolit Aps