Lussinger & lykke - Erindringer fra Lolland

Vis stort billede
Lussinger & lykke - Erindringer fra Lolland

169,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Forfatteren Knud H. Jørgensen tegner i denne erindringsbog fra Lolland en række billeder af, hvordan det barske og usentimentale liv udformede sig for hans bedsteforældre og forældre - og mange andre småkårsfolk i begyndelsen af forrige århundrede.
Livet var tungt og belastende dengang i begyndelsen af det 19. århundrede for landarbejdere og andre, som måtte tage til takke med det arbejde og det liv, det var muligt at opnå ude på landet på Lolland. Mange havde drømmen om et liv som husmand, og det lykkedes da også for en stor del af disse med flid og nøjsomhed at få råd til at købe et lille husmandssted, et par køer og en hest. Og så måtte det gå, som det bedst kunne.
Disse vilkår skildrer Knud H. Jørgensen i Lussinger & lykkegennem en række erindringsglimt fra hans bedsteforældres, forældres og egen tid ude på landet på Lolland. Tilværelsen blev gradvis bedre og bedre for mange, men de kom ikke til forbedringerne uden hårdt arbejde, sved, lussinger, gråd og lange arbejdsdage.
Kærligheden dukkede dog også op og gjorde livet mere tåleligt - både for de, der blev kæreste og ægtefolk - og for deres afkom, når det var avlet i kærlighedens navn - og børnene mærkede forældrenes glæde, om sorg og kærlighed til dem under og efter arbejdet.
En hel egns udviklingshistorie op gennem forrige århundrede kommer til udtryk i denne bogs mange erindringsbilleder.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Knud H. Jørgensen
Sideantal: 186
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Stig Petersen
Udgiver: Siesta
Bredde: 170 mm
Højde: 225 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 640 g
Udgivelsesdato: 28 Feb 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792893321

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Lussinger & lykke - Erindringer fra Lolland Siesta