Kristian den Rige - En moderne saga baseret på islændingen Kristian den Rige Jónssons liv og levned 1799-1866

Vis stort billede
Kristian den Rige - En moderne saga baseret på islændingen Kristian den Rige Jónssons liv og levned 1799-1866

240,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Kristján Jónsson fødes i 1799 under beskedne kår i et katastrofeplaget Island. Ved sin død i 1866 er han Nordislands rigeste mand, men han har alligevel ikke været helt tilfreds med sin lod i livet. Dette er hans saga.
Kristian den Rige fletter vulkanøens dramatiske og til tider indviklede historie sammen med en dramatisk skæbne, der giver genklang længe efter, han er borte. Bogen giver også et billede af et hårdt arbejdende, selvstændigt og traditions-bevidst folkefærd.
Kristian var en egenrådig og kompliceret mand, der ikke altid handlede på den mest uselviske vis, men hans eftermæle taler for sig selv. Hans farverige liv sættes også i perspektiv, da han på magisk vis opnår en løbende dialog med sit
oldebarn i Danmark, der også agerer som bogens fortæller.
Uddrag af bogen:
”Jon og Kristian begav sig af sted mod nordvest; de fulgte Svinedalen. Kun fem kilometer øst for dem lå den store gård Storedal, som Kristian havde besøgt nogle gange sammen med sine forældre. Den gård skulle en dag blive hans, det vidste han med sikkerhed allerede da. Men hvordan det skulle ske, og hvornår, det vidste han ikke. Disse tanker holdt han helt for sig selv. Dog, at det skulle ske før eller senere, på den ene eller den anden måde, det var han ikke i tvivl om.”
Om forfatteren:
Ivar G. Jonsson er født i Island, men har boet det meste af sit liv i Danmark. Han er uddannet civilingeniør og har en ph.d. i hydrodynamik. Derudover er han en ivrig jazzmusiker, komponist og forfatter. Hans tidligere udgivelser inkluderer romanerne I Adams øje, Hess-dokumentet og essaysamlingen At vælge sit liv.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ivar G. Jonsson
Sideantal: 241
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Tine Wichmann
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Mellemgaard
Bredde: 151 mm
Højde: 219 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 385 g
Udgivelsesdato: 31 Jan 2013
Oplagsdato: 31 Jan 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788792975003

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Kristian den Rige - En moderne saga baseret på islændingen Kristian den Rige Jónssons liv og levned 1799-1866 Mellemgaard