Kejserinde Dagmars russiske familiealbum

Vis stort billede
Kejserinde Dagmars russiske familiealbum

124,94 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Den danske prinsesse Dagmar (1847-1928), datter af Christian den 9., blev i 1866 gift ind i den mægtige russiske kejserfamilie. Hendes elskede og første forlovede døde, og hans lillebror arvede såvel trone som kone.
Gennem et ægteskab, der således startede på de hårdest tænkelige præmisser, blev hun en elsket del af det russiske hof. Og hun fik varig betydning for det russiske kejserlige hus, ligesom denne russiske forbindelse havde enorm betydning og bevågenhed i den danske offentlighed i tiden. Hun blev aldrig omtalt som andet end Kejserinde Dagmar, og hun og hendes familie var ofte gæster i København.
I Den Russiske Revolution mistede Dagmar sin søn, svigerdatter og fem børnebørn samt mange andre familiemedlemmer, der brutalt blev henrettet af Rødgardisterne. Det lykkedes overlevende familiemedlemmer at få den aldrende dame til at flygte med en datter til Danmark – hun forlod herved meget mod sin vilje et Rusland i opløsning; det land, hun var blevet en del af, og som hun havde lært at elske.
Sine sidste år tilbragte Dagmar i Danmark som gæst i den danske kongefamilie. I 2006 blev hun genbegravet sammen med sin mand i Sankt Petersborg, som hun altid havde ønsket.


Fotografierne er fra perioden 1860 og frem til 1930.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Charlotte Zeepvat
Sideantal: 252
Sprog: Dansk
Originaltitel: The Camera and the Tsars: A Romanov Family Album
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Rosenkilde & Bahnhof
Udgivelsesdato: 12 Jun 2013
Oplagsdato: 12 Jun 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771281101

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Kejserinde Dagmars russiske familiealbum Rosenkilde & Bahnhof